t Landuiterket Landuiterke

Gezonde voeding 2020


 
Gezonde voeding op onze school     
 

Dit komt vanaf de eerste kleuterklas aan bod. Er wordt niet enkel de klemtoon gelegd op de individuele gedragsverandering, we trachten de kinderen ook duidelijk te maken dat onze gezondheid voor een groot deel bepaald wordt door de maatschappelijke structuren waarin we leven. De bedoeling hiervan is hen te helpen bij het hanteren van hun eigen gezondheidsproblemen en deze van de gemeenschap. Samen met de leerlingen hebben we besloten niet meer te snoepen op school. Onze leerlingen brengen een koek of een stuk fruit mee als tussendoortje.

Snoep, chips en kauwgom zijn verboden.

Koekjes bergen we op in een koekjesdoos (minder papierafval).

 

Onze school doet mee aan de campagne 'Kieskeurig' van de Vlaamse overheid en besteedt extra aandacht aan het drankenbeleid op school.

We drinken enkel water: in de klas, op de speelplaats en tijdens de middagpauze. De leerlingen mogen tijdens de lesdag water drinken uit hun flesje of drinkbus en kunnen deze tijdens de pauzes bijvullen.

Frisdranken en andere gesuikerde dranken worden enkel op speciale gelegenheden aangeboden (Feestje, Carnaval, Halloween, Frietjesdag…).

voedingsdriekhoek

 

 

 

 

 

 

 

 


 
   
   
 
 
     

 

© Copyright 2021 | t Landuiterke | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved